Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šių žodžių ištarimas gali baigtis skyrybomis: ko geriau nesakyti sutuoktiniui?

Pyktis ir konfliktuoti yra normalu. Tobuli santykiai tiesiog neegzistuoja, taigi kiekvienas turėtų suvokti, kad nepavydėtinų, skaudinančių ar liūdinančių situacijų pasitaiko visų portų gyvenime. Svarbiausias dalykas, kaip sutuoktiniai sugeba tai išspręsti ir susidoroti su skaudinančiomis emocijomis. Tiesa, vis dėlto, labai svarbu ir tai, ką mėgstate pasakyti „ant karštųjų“. Yra daug pavojingų frazių, kurios lengvai išskrenda iš lūpų, tačiau gali pavojingai pakirsti santykius.
Konfliktas
Konfliktas / Vida Press nuotr.

Santykių pagrindas yra bendravimas. Pykstantis, suprantama, sunku suvaldyti emocijas, o įsiaudrinus neišdrėbti į akis visko, kas ant liežuvio galo. Tačiau trumpam sulėtinkite tempą ir perskaitykite, kokių pavojingų frazių neturėtumėte sakyti savo mylimam žmogui. Bent jau tada, jei nenorite pabloginti situacijas ar priartėti prie šeimos skyrybų, rašo postimees.ee.

Žodžiai gali jus nudžiuginti, nuliūdinti ir įskaudinti. Sužinokite, kurių frazių sakyti savo sutuoktiniai tikrai nederėtų.

1. „Tu reaguoji per stipriai“. Klasika, kurią ištardami tik sumenkinsite antrosios pusės jausmus. Vien todėl, kad jūsų mylimas žmogus jaučia kitaip nei jūs, nepaverčia jo prastesniu. Verčiau pabandykite parodyti užuojautą ir išsiaiškinkite, kas jį iš tikrųjų neramina.

Vida Press nuotr./Barnis
Vida Press nuotr./Barnis

2. „Tu niekada..." ir „Tu visada...“ Tokie kategoriški kaltinimai sukelia partnerio automatinį gynybos refleksą, nes atskrieja agresijos pavidalu. Vietoj šių kaltinimų pabandykite apibūdinti savo jausmus ir užmegzkite dialogą. Užuot sakę „tu niekada nepadedi man valyti“, verčiau pasakykite: „Aš pavargau nuo valymo, prašau, padėk man“.

3. „Mano buvęs mylimasis niekada taip nedarytų“. Kas gali būti blogiau nei lyginimas su kitais, o dar buvusiasiais? Jei nenorite sudaužyti mylimo žmogaus širdies, venkite šio sakinio kaip maro.

4. „Jei mane myli, daryk taip“. Ultimatumai ir šantažas niekada nėra gera idėja. Manipuliavimas gali padaryti nepataisomą žalą santykiams. Verčiau būkite atviri ir aiškiai, ramiai išsakykite savo norus.

5. „Man nerūpi“. Trys žodžiai, kurie rėžia širdį kaip durklas. Lygiai taip pat galite pasakyti „man tu nerūpi“. Abejingumas gali būti skausmingesnis nei pyktis, o tai aiškiai parodo nesidomėjimą partnerio jausmais ir veikla.

Vida Press nuotr./Barnis
Vida Press nuotr./Barnis

6. „Viskas gerai“. Tai bene didžiausias melas santykiuose. Nes iš tikrųjų tai reiškia, kad nieko nėra normalu. Tai siena, kurią statome, kai esame įžeisti, nusiminę ar tiesiog nenorime spręsti problemų.

Taip tik nutrūks bendravimas su partneriu ir jis nesupras, kas vyksta. Jei kažkas negerai, pasakykite tiesiai. Tai nėra lengva, bet jei norite išsaugoti savo santykius, nėra kito kelio.

7. „Tu esi kaip tavo mama/tėvas“. Ši frazė dažnai naudojama sumenkinti, nes dažniausiai iškeliami neigiami bruožai. Užuot kapstydami šeimos asmeniškumus, sutelkite dėmesį į konkrečios problemos sprendimą.

8. „Bet jos vyras...“ Lygindami partnerį su kuo nors kitu - draugais, pažįstamai ar pan.- galite jį labai įskaudinti. Nereikia kelti savo partneriui standartų – vertinkite jį tokį, koks jis yra. Atminkite, kad susitikus jus patraukė būtent jo charakteris ir prigimtis.

9. „Išsiskirkime!“ Jei norite numesti bombą santykiuose, pasakykite būtent tai. Tačiau atminkite, kad anksčiau ar vėliau šis griežtas žodis pasiteisins. Išsiskyrimo grėsmė negali būti naudojama kaip ginklas. O jei tokius grasinimus kartosite dažnai, partneris po kurio laiko į juos nebežiūrės rimtai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius