Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

5 dalykai, kuriems pravers kavos tirščiai: apie tai tikrai nepagalvojote

Tikriausiai esate girdėję apie tai, kad kavos tirščiai padeda atliekant sodo darbus ar net atbaido skruzdes? Štai dar viena naujiena – kad ir kaip netikėtai tai skambėtų, kavos tirščiai, kuriuos paprastai laikome atliekomis, gali padėti išvalyti namus.
Kavos tirščiai
Kavos tirščiai / Shutterstock nuotr.
Temos: 3 Kava Namai Buitis DUK

Nors kavos tirščiai galbūt neturi tiek daug panaudojimo būdų, kaip pavyzdžiui, citrina ar valgomoji soda, tačiau, kalbant apie valymą, yra kelios gudrybės, apie kurias rašoma bhg.com. Tad ką turėtumėte žinoti? Štai keli patarimai!

Padės išplauti riebaluotas keptuves

Kavos tirščiai padeda pašalinti pridegusius maisto likučius nuo puodų ir keptuvių. Kavos tirščių tekstūra yra šiek tiek šiurkšti, todėl nuo indų paviršiaus gali padėti nušveisti pridegusį maistą. Be to, juos galima naudoti net ant švelnių nesvylančių paviršių, pavyzdžiui, teflono ar ketaus. Kava taip pat turi natūralių riebalų šalinimo savybių, todėl padės pašalinti ir riebalus nuo jau minėtų indų paviršių.

Norėdami išplauti puodus ir keptuves naudojant kavos tirščius, pripildykite trečdalį ar pusę keptuvės šiltu muiluotu vandeniu ir įberkite 1 valgomąjį šaukštą tirščių. Tada su švelniąja kempinėlės puse išplaukite keptuvę. Išplovę, gerai išskalaukite vandeniu ir išdžiovinkite.

Orkaitės ir kepsninės grotelių valymas

Su kavos tirščiais lengvai išvalysite orkaitės ir grilio groteles, pašalindami riebalų sankaupas ar prilipusį maistą. Sumaišykite 1-2 valgomuosius šaukštus kavos tirščių su kriauklėje esančiu šiltu vandeniu ir jame užmerkite groteles. Pamirkę 45 minutes, kempinėle nuvalykite ant jų susikaupusias nuosėdas arba nuplaukite po tekančiu vandeniu.

Sugeria nemalonius šaldytuvo kvapus

Net ir tvarkingo, gerai prižiūrimo šaldytuvo vidus kartais gali skleisti nemalonų kvapą. Atradę nemalonaus kvapo šaltinį – jį pašalinkite ir į šaldytuvą įdėkite nedidelį dubenėlį ar puodelį su sausais kavos tirščiais, kurie sugers likusius kvapus, nes kavos tirščiuose esančios medžiagos juos neutralizuoja.

Pašalina rankų kvapus

Kavos tirščiai gali padėti panaikinti stiprius maisto produktų, pavyzdžiui, česnakų ir svogūnų, kvapus, kurie po jų pjaustymo įsigeria į rankas. Tereikia patrinti nedidelį kiekį kavos tirščių tarp delnų, kad pašalintumėte šiuos kvapus. Kadangi kavos tirščiai turi šveičiamųjų savybių, jie pašalina nuo rankų negyvą odą ir suteikia joms švelnumo bei minkštumo.

Lengviau išvalykite židinį

Židinio valymas yra varginantis darbas – kad ir kaip lėtai jį bevalytumėte, pelenai ir dulkės gali pasklisti visur. Norėdami išvengti pelenų ir kitų smulkių dalelių skraidymo ore, prieš valymą ant jų užberkite kavos tirščių. Tokiu būdu pelenai neišsisklaidys, bus lengviau juos surinkti ir išmesti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius