Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Įspūdingi dėjimai „Pacers“ neišgelbėjo – pranašumą serijoje įgijo „Knicks“

Niujorke pergalės ir toliau liejasi laisvai. „New York Knicks“ krepšininkai pirmajame NBA Rytų konferencijos pusfinalio mače 121:117 (27:24, 22:31, 33:32, 39:30) nugalėjo „Indiana Pacers“ ir serijoje iki keturių pergalių išsiveržė į priekį 1-0.
Jalenas Brunsonas (dešinėje) vedė „Knicks“ į pergalę prieš „Pacers“
Jalenas Brunsonas (dešinėje) vedė „Knicks“ į pergalę prieš „Pacers“ / Scanpix/AP ir Scanpix/Getty Images via AFP nuotr.

Niujorkas pirmą kartą per dešimtmetį gali mėgautis abiem savo komandomis konferencijų pusfinaliuose – jame žaidžia ir su „Knicks“ „Madison Square Garden“ arena besidalinanti ledo ritulio komanda „New York Rangers“, laimėjusi reguliarųjį sezoną ir dar nesuklupusi per penkerias rungtynes NHL atkrintamosiose.

Niujorkiečius toliau džiugina ir sėkmingiausią sezoną šiame amžiuje žaidžiantys „Knicks“.

Pirmajame atkrintamųjų etape 4-2 perlipę „Philadelphia 76ers“ krepšininkus, Tomo Thibodeau auklėtiniai aukšta nata pradėjo ir Rytų konferencijos pusfinalį.

Įspūdingai atkrintamosiose rungtyniaujantis Jalenas Brunsonas jau per pirmą ketvirtį pelnė 10 taškų, o „Knicks“ greitai atitrūko nuo varžovų 25:17.

Atsarginių žaidėjų užvesti „Pacers“ iniciatyvą perėmė antrajame kėlinyje, o jo pabaigoje jau svečiai iš Indianapolio pirmavo 55:46. Pagerinti niujorkiečių nuotaikas pabandė tik iš toliau nei aikštės vidurys pataikęs Isaiah Hartensteinas – po buvusio žalgiriečio metimo „Knicks“ atsiliko 49:55.

Šeimininkai galingai pradėjo trečią ketvirtį ir šovė į priekį atkarpa 24:13, po kurios jau jie pirmavo 73:68. Vis dėlto spurtu atsakė ir „Pacers“, o jį vainikavo neįtikėtinas Obi Toppino epizodas – buvęs NBA dėjimų konkurso nugalėtojas greitoje atakoje įdėjo kamuolį prakišęs jį sau tarp kojų, o jo komanda pirmavo 84:77.

„Knicks“ sugebėjo atsitiesti ketvirtajame kėlinyje, kai iš pradžių spurtavo 8:0 ir priartėjo iki minimumo (93:94), o neišgąsdinti dar vieno įspūdingo „Pacers“ epizodo – Aarono Nesmitho dėjimo, – spurtu 9:0 likus kelioms minutėms persvėrė rezultatą – 113:109.

Prasidėjus paskutinei minutei rezultatas buvo lygus (115:115), bet tada esminį rungtynių tritaškį pataikė Donte DiVincenzo. Pascalis Siakamas dar švelnino skirtumą iki minimumo (117:118), bet J.Brunsonas sumetė tris baudų metimus, o „Pacers“ išsigelbėti nebesugebėjo.

Net 21 tašką per ketvirtą kėlinį pelnęs J.Brunsonas vėl buvo nepakartojamas. „Knicks“ vedlys pelnė 43 taškus (13/22 dvit., 1/4 trit., 14/14 baud.), atkovojo 6 kamuolius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

Jis bent 40 taškų pelnė jau ketvirtose rungtynėse iš eilės, o tą prieš tai atkrintamosiose buvo padarę tik trys krepšininkai. Pastarasis – Michaelas Jordanas, tokią įspūdingą atkarpą sužaidęs 1993-iaisiais.

Apskritai J.Brunsonas šių metų atkrintamosiose renka net po 36,6 taško ir 8,6 rezultatyvaus perdavimo.

Savo ruožtu ryškiausia „Pacers“ žvaigždė Tyrese'as Haliburtonas nepriminė savęs. Jis per 36 minutes pelnė tik 6 taškus (0/1 dvit., 2/5 trit.), atliko 8 rezultatyvius perdavimus ir 3 kartus suklydo.

„Knicks“ laimėti nesutrukdė net tai, jog pagal atsarginių krepšininkų taškus jie nusileido varžovams 3:46.

Antrosios šios serijos rungtynės poryt taip pat bus žaidžiamos Niujorko „Madison Square Garden“ arenoje.

„Knicks“: Jalenas Brunsonas 43 (13/22 dvit., 14/14 baud., 6 rez. perd.), Donte DiVincenzo 25 (5/9 trit.), Joshas Hartas 24 (8/12 dvit., 13 atk. kam., 8 rez. perd., 5 kld.), OG Anunoby (9 atk. kam.) ir Isaiah Hartensteinas po 13.

„Pacers“: Mylesas Turneris 23, Pascalis Siakamas 19, TJ McConnellas 18, Aaronas Nesmithas ir Obi Toppinas po 12, Andrew Nembhardas 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius