Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Čempionai remiami prie sienos: „Timberwolves“ istoriškai šeimininkavo Denveryje

NBA čempionų titulą ginantys „Denver Nuggets“ krepšininkai atsidūrė nepavydėtinoje padėtyje. Michaelo Malone'o auklėtiniai namuose net 80:106 (20:28, 15:33, 25:21, 20:24) nusileido „Minnesota Timberwolves“ ir serijoje iki keturių pergalių atsilieka jau 0-2.
Anthony Edwardsas
Anthony Edwardsas / Scanpix/USA TODAY Sports via Reuters Con nuotr.

„Vilkai“ šių metų atkrintamosiose iškovojo jau šeštą pergalę iš eilės – Minesotos ekipa dar nėra pralaimėjusi, nes pirmajame etape 4-0 pranoko „Phoenix Suns“. Pergales „Timberwolves“ iškovoja vidutiniu 15,5 taško skirtumu.

Šį kartą svečiams iš Mineapolio laimėti nesutrukdė net Rody Gobert'o trūkumas – pagrindinis pretendentas į geriausiai besiginančio sezono žaidėjo prizą nežaidė dėl asmeninių priežasčių. Pranešama, kad jam gimė vaikas.

Prancūzo nepasigedę „vilkai“ į priekį nurūko pirmojo ir antro kėlinių sandūroje. Minesota spurtavo net 21:3 ir susikrovė 19 taškų persvarą – 39:20.

Bet „Timberwolves“ nesustojo. Per pirmąją mačo pusę jie išprovokavo net 11 klaidų, maksimaliai apribojo „Nuggets“ lyderių tandemą Nikolą Jokičių ir Jamalą Murray, o antro kėlinio pabaigoje daužė varžovus net 61:33.

Įpusėjus mačui svečiai iš Mineapolio pirmavo 61:35, o tai buvo didžiausia persvara prieš titulą ginančią komandą po dviejų kėlinių nuo 1992 metų, kai taip pat 26 taškais „Cleveland Cavaliers“ triuškino „Chicago Bulls“ su Michaelu Jordanu ir Scottie Pippenu.

„Timberwolves“ neatleido vadelių ir po ilgosios pertraukos. Trečiajame kėlinyje jie triuškino čempionus net 73:41, o Denverio „Ball“ arenoje pasigirdo ir švilpimai, ir „vilkus“ palaikančios skanduotės.

„Nuggets“ bandė gelbėtis spurtuodami 13:2 ir ketvirto kėlinio pradžioje priartėdami iki 63:82, bet užsikabinti jiems neleido Anthony Edwardsas – Minesotos lyderis smaigstė gniuždančius metimus, o skirtumas tarp komandų vėl išaugo iki didžiulio (104:77).

Geriausią gynybos reitingą reguliariojo sezono metu demonstravę „Timberwolves“ net ir be R.Gobert'o blokavo 12 metimų, perėmė 11 kamuolių ir išprovokavo 16 varžovų klaidų.

N.Jokičius ir J.Murray kartu sudėjus pataikė vos 8 metimus iš 31 ir pelnė tik 24 taškus, nors jų vidurkis šiose atkrintamosiose siekė net 50.

Savo ruožtu „Timberwolves“ lyderiai A.Edwardsas ir Karlas-Anthony Townsas suvertė po 27 taškus, pataikydami 21 metimą iš 32.

Dabar serija kelsis į Minesotą. Ten penktadienį ir sekmadienį bus sužaisti trečias ir ketvirtas serijos susitikimai.

„Nuggets“: Aaronas Gordonas 20, Nikola Jokičius 16 (5/13 met., 16 atk. kam., 8 rez. perd.), Justinas Holiday 13 (4/5 trit.), <...>, Jamalas Murray 8 (13 atk. kam., 3/14 dvit., 0/4 trit.).

„Timberwolves“: Karlas-Anthony Townsas (10/15 met., 12 atk. kam.) ir Anthony Edwardsas (11/17 met., 7 rez. perd.) po 27, Nazas Reidas (4/8 trit., 4 blk.) ir Nickeilas Alexanderis-Walkeris (4/7 trit.) po 14.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius