Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
05 07

L.Kleiza įvertino būsimą „Žalgirio“ naujoką: „Jis gali žengti į priekį ir būti lyderiu“

Sylvainas Francisco – be penkių minučių Kauno „Žalgirio“ naujokas, kurį 15min laidoje PIKENROLAS įvertino Linas Kleiza bei ilgametis Lietuvos rinktinės ir „Boston Celtics“ skautas Benas Matkevičius.

Apie žaidimą Ispanijos pirmenybėse svajojęs Sylvainas Francisco 2021-ųjų vasarą nusprendė be garantuotos sutarties atvykti į Ispanijos klubą Manresos BAXI, kurioje jam pavyko užsikabinti už pasiūlyto šiaudo, įrodyti savo vertę ir net pasiekti FIBA Čempionų lygos finalą.

Po metų prancūzas jau žibėjo Vassilio Spanoulio vadovaujamoje Atėnų „Peristeri“, tapęs septintu pagal rezultatyvumą Čempionų lygos krepšininku, o jau šį sezoną S.Francisco tapo vienu ryškiausių Eurolygos naujokų Miuncheno „Bayern“ gretose.

Kaip skelbia „BasketNews“ žurnalistas Donatas Urbonas, Kauno „Žalgiris“ yra pasiryžęs išpirkti dar metus galiojantį 26-erių metų 186 cm ūgio gynėjo kontraktą su Vokietijos grandu, su kuriuo ketina sudaryti sutartį iki 2026-ųjų metų vasaros.

Šiame Eurolygos sezone S.Francisco per 19 minučių rinko po 10,6 taško (43,1 proc. dvit., 35,4 proc. trit., 81,4 proc. baud.), atkovojo po 1,7 ir perėmė po 0,7 kamuolio, atliko po 3,2 rezultatyvaus perdavimo, fiksavo 10,7 naudingumo balo statistiką.

„Viskas yra aišku – Sylvainas yra tikras taškų rinkėjas, kuris gali žengti žingsnį į priekį ir būti pagrindiniu komandos žaidėju, renkančiu po 15 taškų ir nulemiančių rungtynių baigtį“, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė Linas Kleiza.

„Scanpix“ nuotr./Sylvainas Francisco
„Scanpix“ nuotr./Sylvainas Francisco

„Įdomu, kiek žaidybinio laiko gaus S.Francisco, kiek jis gaus pasireikšti, kokie žaidėjai žais šalia jo. Tai yra žaidėjas, kuriam reikia suteikti žaidybinę laisvę ir kuris gali įgyti pranašumą prieš varžovus. Jis tikrai turi potencialo ir gali iššauti. Kažkokios lubos yra, nes jis yra smulkaus sudėjimo“, – 15min laidoje PIKENROLAS pastebėjimais dalijosi Lietuvos rinktinės žvalgas Benas Matkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius